GGZ instellingen

GGZ Nederland

De brancheorganisatie voor de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg in Nederland.
http://www.ggznederland.nl

Bavo Europoort

Een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Rijnmond. De organisatie is op 1 september 2006 ontstaan uit een fusie tussen de Bavo RNO Groep en GGZ Groep Europoort.
http://www.bavo-europoort.nl/

Bouman GGZ

Verleent zorg aan mensen die lijden aan verslavingsziekten of andere psychische aandoeningen. Haar aanpak kenmerkt zich door een combinatie van medisch-psychiatrische, psychologische en sociale zorg.
http://www.boumanhuis.nl/

Brijder Verslavingszorg

Brijder Verslavingszorg biedt in Noord- en Zuid-Holland alle denkbare vormen van hulpverlening, begeleiding, opvang en preventie bij verslaving. Het werkgebied strekt zich globaal uit van Texel tot aan Zeeland.
http://www.brijder.nl/

Victas Centrum voor Verslavingszorg

Victas Centrum voor Verslavingszorg biedt advies en hulp aan iedereen in de provincie Utrecht, die problemen heeft door het gebruik van alcohol, drugs, medicijnen of gokken.
http://www.centrummaliebaan.nl/

Dubbele Diagnose Behandelcentrum GGZ WNB

Bij de behandeling van dubbelediagnosecliënten worden familieleden en andere naasten al in een vroeg stadium betrokken. Dankzij regelmatige gesprekken tussen behandelteam, familie en cliënt, krijgt de familie zicht op het proces en de behandeling van haar familielid.
http://www.dubbelediagnose.nl/

Emergis Verslavingszorg

Hulpverleners staan klaar voor mensen die door alcohol, drugs, gokken, medicijnen of hieraan verwante risicovolle levensstijlen in de problemen zijn geraakt of dreigen te raken. Dit gebeurt op 10 locaties in Zeeland.
http://www.emergis.nl/ik-zoek-hulp/verslaving

Vincent van Gogh

Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg biedt een gespreid en geïntegreerd pakket van geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en preventie voor (jong)volwassenen en ouderen. U vindt hen onder meer in Roermond, Weert, Venlo en Venray.
http://www.vvgi.nl/

Iriszorg

Is een organisatie voor verslavingsbehandeling en maatschappelijke opvang, waar mensen die problemen hebben met o.a. drugs, terechtkunnen. Ook familie, vrienden en belangstellenden kunnen aankloppen voor informatie en advies.
http://www.iriszorg.nl

Jellinek

Preventie en advies over verslaving en behandeling van verslaafden. De site biedt uitgebreide informatie over drugs, alcohol en gokken.
http://www.jellinek.nl/

Lievegoed Zorggroep

Hun zorg is erop gericht dat cliënten vrij worden van verslaving. Clean worden is hiervoor slechts een eerste stap; volhouden, de verleiding blijvend weerstaan en een levenswijze opbouwen waarin verslaving niet meer nodig is, dat is het echte doel.
http://www.lievegoed.nl/verslavingszorg

Meerkanten

Meerkanten is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, met locaties op de Veluwe en in Flevoland. Ze behandelen en begeleiden kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische en psychiatrische problemen en verslavingsproblematiek.
http://www.lievegoed.nl/verslavingszorg

Mondriaan Zorggroep

Verslaving kan grote problemen geven in het dagelijks leven. U kunt voor hulp terecht bij de Mondriaan Zorggroep, Divisie Verslavingszorg. Dit kan vanaf de leeftijd van 16 jaar. U bent ook welkom voor informatie als u in uw directe omgeving betrokken bent bij iemand met verslavingsproblemen.
http://www.mondriaanzorggroep.nl

Novadic-Kentron

Novadic-Kentron ondersteunt mensen en organisaties die direct met de gevolgen van gebruik te maken hebben. Tevens werken ze nauw samen met overheden en instellingen om verslavingsproblemen te voorkomen of te verminderen.
http://www.novadic-kentron.nl/

Stichting De Hoop

Is een centrum voor evangelische verslavingszorg en hulpverlening in Dordrecht. De Hoop houdt zich sinds 1975 bezig met hulpverlening aan verslaafden.
http://www.dehoop.org/

Stichting De Regenboog Inloophuizen

Interkerkelijke stichting voor zorg en opvang van dak- en thuislozen en verslaafden.
http://www.deregenboog.org/

Tactus

Hier vindt u actuele informatie over hun verslavingszorgaanbod en preventieactiviteiten. Tactus biedt diensten aan in Twente, de Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer en Zutphen), Oost-Gelderland, Noord-Veluwe, Flevoland en Zwolle e.o.
http://www.tactus.nl/

Verslavingszorg Noord Nederland

Verslavingzorg Noord-Nederland is actief in de provincies Groningen, Friesland en Drente.
http://www.vnn.nl/

Zelfhulp en verslaving

Wat is zelfhulp precies? Voor wie zijn zelfhulpgroepen bedoeld? En wat gebeurt er eigenlijk in een zelfhulpgroep?
http://www.zelfhulpverslaving.nl/

Stichting Coke Van Jou

Stichting Coke Van Jou is het steunpunt voor mensen die leven met een verslaafde: partners, familie en vrienden.
http://www.cokevanjou.nl/

Moedige Moeders

Moedige Moeders is een initiatief van moeders van drugsgebruikende Volendamse jongeren.
http://www.moedigemoeders.nl/

Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers Nederland Stichting AGOG

AGOG bestaat uit verschillende afdelingen, iedere afdeling bestaat uit minimaal 1 AG-groep voor anonieme gokkers en 1 OG groep voor mensen uit de omgeving van een gokker. Sommige afdelingen hebben géén OG groep en andere afdelingen hebben meerdere AG- en OG-groepen. Het gaat hierbij om alle vormen van kansspelen, tafelspelen in casino’s, fruitautomaten, poker, bingo, etc.
http://www.agog.nl/

Al-Anon

Zelfhulpgroepen voor familie en vrienden van mensen met een alcoholprobleem. Er zijn speciale groepen voor volwassen kinderen (Al-Anon, ACA) en kinderen in de tienerleeftijd (Alateen).
http://www.al-anon.nl/

Intact

is een zelfstandig onderdeel van de TACTUS Groep, een grote verslavingszorginstelling die actief is in, voornamelijk, Flevoland, Overijssel en noord oost Gelderland.
http://www.zelfhulpvoorverslaafden.nl

Stichting Zelfhelp Nederland en de Buitenveldert Werkgroepen

Deze groepen zijn voor iedereen die zich wil losmaken van een dwangmatige manier van leven. Het gaat hierbij veelal om mensen die problemen hebben met hun eigen gebruik van drank, drugs, medicijnen of andere middelen.
http://www.zelfhelp.nl/